send e-mail

         

  Seværdigheder med udgangspunkt fra Lillebjerg:


Nedenfor er anført et udvalg af seværdigheder i alfabetisk orden Det er ingen prioritering. Beskrivelserne er for hovedpartens del taget fra turistaviser, nettet og lign. Alene kørslen i området er en speciel oplevelse, man ikke finder magen til andre steder.Bjergbanen, Lemvig

Toget kører ad en naturskøn bane fra Lemvigs højtliggende togstation til den meget lavere havn. Eller omvendt.


Bovbjerg Fyr, Lemvig

På fyret er der café og butik, udsigt, kunstudstillinger, historisk udsigt, guidede ture, arrangementer, friluftsaktiviteter, enestående natur og 150 frivillige. Gratis entre.


Bovbjerg Klint, Lemvig

Klinten er 40 m høje lerskrænter, som blev dannet under sidste istid.  Fra Klinten har man et storslået udsyn over Vesterhavet.  På toppen af klinten ses det 26 m høje fyrtårn med en imponerende udsigt til alle sider.  I nærheden ved parkeringspladsen i Ferring ligger Bovbjerg minimuseum, hvor man kan se, hvordan kysten har gået for år tilbage. Engang var kysten 4 km ude i Vesterhavet


Bovbjerg Mini Museum, Lemvig

Mini-museet er beliggende ved parkeringspladsen ved Bovbjerg. Det er et åbent skur med udstillinger, der bl.a. viser hvordan havet har ”ædt” en stor del af Jyllands vestkyst og hvordan man har arbejdet med kystsikring. Ingen entre.


Bunkermuseet, Hanstholm

Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Det består af museumsbunkeren på 3.000 kvm, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres orprindelige udseende.


B&O-museet, Struer

Leg og lær om lyd og teknik. Se de ikoniske designs, som gjorde Bang & Olufsen til et af verdens stærkeste Brands. Få historien om Radio- og TV produktionen fra 1925 til i dag.


Flamingo Naturpark, Vemb

Flamingo Naturpark – et paradis langt ude på landet – men lige midt i Naturpark Nissum Fjord. 60.000 kvm alsidig park med flere hundrede blomstrende planter og træer. Her har du mulighed for selv at medbringe mad og kaffe. Selv grill er vederlagsfrit til rlådighed. Forskellige områder hvor du kan indtage medbragt mad- Oasen, Orangeriet, Slyk Kloster og Øen. Her vil du også møde Akropolis, Ønskebrønden, Frihedsgudinden og Mosekonen.


Flyvholm Redningsstation, Harboøre

Museet ligger i den gamle redningsstation i Flyvholm og indeholder en gammel redningsbåd samt diverse redningsudstyr. Gratis entre. Ved opkald til et telefonnummer åbnes døren.


Gammelgård Glas, Bøvlingbjerg

Butik med meget forskelligartet glas.


Gjellergaard, Lemvig

Gjellergaard er opført i sidste halvdel af 1800-tallet. Bygningen står som repræsentant for den vestjyske fiskebondes byggestil. Den gamle del af gården fremtræder som hjemstavngård, mens der i den genopførte lade er indrettet kaffestue. Et fårehus opført i 1996 rummer en samling af gamle landbrugs- og fiskeredskaber.


Hjerl Hede, Vinderup

På Danmarks mest idylliske frilandsmuseum kan I lære om livet på landet for 100-200 år siden. Kulturhistorien bliver levende i sommerferien og til jul, når frivillige viser gamle håndværk. Fornem stemningen på stenalderbopladsen, kør med damptog, hestevogn eller væltepeter. Køb firskbagt brød, ost eller slik med hjem. Gratis entre for alle under 18 år.


Hornvarefabrikken, Bøvlingbjerg

Se hvordan man laver varer af horn (naturmateriale)


Hospitalsbunkeren, Lemvig

Hospitalsbunkeren ved Rom Flyveplads var flyvepladsens største betonbunker i to etager med et grundareal på 22,2 x 12,8 meter. Hospitalet var kun beregnet til at skulle tages i brug i forbindelse med egentlige kamphandlinger, og har derfor aldrig været i funktion. Der er installeret lys i bunkeren og opsat en planche udstilling om Rom Flyveplads fra 1940-1945.


Hvide Sande

En levende turistby syd for slusen.


Jens Søndergaard Museet, Lemvig

Museet ligger yderst på skrænten ved Ferring by i en storslået natur. Med sin fine samling af havmalerier og andre motiver fra området giver museet en unik mulighed for at kombinere kunst- og naturoplevelser. Jens Søndergaard var en af de væsentlige skikkelser i dansk modernisme i starten af 1900-tallet. Han var ekspressionist og hans foretrukne motiver var havet og landskaber. Mange af de malerier der findes på museet skildrer dramaet mellem natur og menneske. Gratis adgang for børn under 18 år.


Jyllandsakvariet, Thyborøn

Akvariet er et oplevelsescenter, hvor man kan se og røre ved alle de fisk og skaldyr, der lever i Vesterhavet og Limfjorden incl. hajfisk. Tag krabben, før den tager dig! Tør du holde en krabbe i hånden, klappe en haj på hovedet eller stryge en rokke over ryggen? I rørebassinerne i JyllandsAkvariet kan du prøve alle tre. Du kan også tage med på ravsafari, guidet havnetur eller sælsafari med båd eller traktorbus.


Mindeparken for Jyllandsslaget, Thyborøn


Kloterhede Plantage

Skovområdet er et af landets største. Det er her man i 1999 udsatte bævere i naturen. Der er gode muligheder for vandreture i skoven.


Kystcentret, Thyborøn

I vores kysteksperitarium bliver naturkræfterne til at lege med – og du må røre ved alt. Den jyske vestkyst er særlig. Naturen er stor. Havet er tæt på og sandet allevegne. Vind og vejr bliver til at ta’ og føle på. Kan du bygge et dige, der holder? Kan du sejle i havn uden at gå på grund? Er det altid klogt at gå mod strømmen? Hvor mange meter skal vanddet stige i Danmark, før jeres kælder bliver våd? Kviksand og skarpe skaller, tør du træde ud i det?


Lemvig Havn

Havnen er fuld af liv og oplevelser.


Lemvig Kirke

Kirken blev oprindelig bygget i 1200 tallet, tårnet i 1400 tallet. Det kendte løgformede spir er fra en totalrenovering i 1935. Fra kirken kan man hver dag høre det smukke klokkespil, der i 2001 blev skænket til kirken af søstrene Ingrid og Elly Bache Lauridsen (fra Damernes Magasin). Klokkespillet har 16 klokker.


Lemvig Museum

Museet er beliggende i en smuk gammel bygning.  Museet afspejler livet i byen og på egnen.


Nordsøakvariet, Nr. Vorupør

Oplev Vestjyllands største hajakvarie med 5 forskellige arter fra Nordsøen. I vores glastunnel er du midt i hajernes fantastisk verden. Se også alle de andre fisk fra Nordsøen.


Nr. Vorupør, fiskekuttere trækkes op på stranden


Planetstien, Lemvig

Tager du et langt skridt på én meter, svarer det til, du træder én milliard meter ud i verdensrummet. Det er i virkeligheden vanskeligt at forestille sig afstandene mellem planeterne i universet. Men man får en god fornemmelse af det, når man tager en gå- eller cykeltur lpå Planetstien ved Lemvig. Planetstien er solsystemet i forholdet 1:1 miliard.


Rammedige, Lemvig

Diget er et gammel fæstningsværk, - en forsvarsvold. Det vides ikke nøjagtig, hvor gammel den er, men det vurderes at den er bygget i jernalderen omkring år 100 - 400 e Kr.

Volden har været 2½ meter høj og 4-5 meter bred og ca 2,5 km lang mellem to moseområder. Oven på diget har man fundet spor af palisader. På østsiden af volden har der været en 1,7 meter dyb og 6 meter bred voldgrav. Volden har været et værn mod fjender fra øst. Foran volden har man fundet resterne af et såkaldt hulbælte, en række skjulte huller med spidse pæle i. Disse pæle kunne nemt gennembore en fod, hvis fjenden skulle komme til at træde på dem.

Anlægget har skullet beskytte beboerne i området mellem havet og diget. Ved havet i nærheden af Trans var der på den tid en havn ved Dybå (Dybe Å), og oldtidsvejen gik herfra gennem en port i Rammedige over Holstebro til Viborg. Langs oldtidsvejen har der været en mængde gravhøje ca. 3,500 år gamle. De er for en stor dels vedkommende blevet pløjet væk gennem tiden. Ved Rammedige har der været omkring 60 gravhøje, men der er nu kun 15 tilbage.I efteråret 2011 har man lavet en rekonstruktion af diget på ca 30 meter og opsat et par krigere i træ i overstørrelse.


Museet for Religiøs Kunst, Lemvig

Museet er placeret nær Lemvig havn med en enestående udsigt over Lemvig by og fjorden. Kunstmuseet huser en kunstsamling med værker fra det 20. og 21. århundrede, som er udført i en religiøs sammenhæng eller med et eksistentielt udgangspunkt. Herunder en sjælden samling af den franske ekspressionist Georges Rouault’s originalværker. Hvert år viser museet 3 særudstillinger, som på forskellig vis undersøger eller præsenterer forholdet mellem kunst og religion. Udstillingerne strækker sig primært i tid fra det moderne gennembrud til den nyeste samtidskunst. Børn under 18 år gratis adgang.


Sandskulpturfestival, Søndervig

Hvert år afholdes sandskupturfestival.


Sea War Museum, Thyborøn

I 1916 fandt verdens største søslag, Jyllandsslaget, sted på Nordsøen. Den historie kan man genopleve på Sea War Museum i Thyborøn, der ligger ud for det sted, hvor slaget foregik. De lokale beboere i Thyborøn kunne høre den voldsomme kanontorden, der kom rullende ind fra havet som torden.


Skaterparken, Lemvig

Skaterparken på Lemvig Havn er en af Danmarks bedste af slagsen, så det er en god tumleplads for børn og unge.


Sneglehuset, Thyborøn

Et utroligt hus dekoreret med millioner af skaller. Danmarks største udstilling af snegle og flaskeskibe.


Strandingsmuseet, Thorsminde

Strandingsmuseet St. George fortæller om dramatiske forlis ved vestkystenk og befolkningens møde med søfolk fra hele verden. Gratis entre for børn under 18 år.


Sælsafarie, Thyborøn

Sælsafari med traktorbus eller i gummibåd. Se under Jyllandsakvariet.


Thyborønfæstningen, Thyborøn

Fæstningen blev et af de største anlæg i Danmark. Oprindeligt var der i alt 66 store og 40 små bunkere langs kysten ved Thyborøn. Flere af bunkerne er efterhånden forsvundet ud i havet eller sunket ned i sandet. Man kan besøge udstillingen i Den Udstillings Hus ved Akvariet i Thyborøn. Denne udstilling indeholder plancher og beskrivelser over de forskellige bunkere.


Aa Mølle, Lemvig

En kulturhistorisk perle. Aa-Mølle er mere end 500 år gammel, har 2 vandhjul og er stadig funktionsdygtig med det originale inventar.